Overzicht

Leuke uitjes

Doe hieronder alvast wat inspiratie op voor leuke uitjes in de regio met het hele gezin!

In het charmante Houthalen-Helchteren bevindt zich Kasteel-Brouwerij Ter Dolen, een historische locatie waar je de geschiedenis van het kasteel kunt ontdekken en meer te weten kunt komen over het brouwproces van het lokale bier. Een rondleiding door de oude gebouwen en een proeverij van de ambachtelijke brouwsels zijn absolute hoogtepunten. 

Voor een leerzaam en plezierig uitje is een bezoek aan het Openluchtmuseum Bokrijk  een aanrader. Hier kun je het authentieke Vlaamse leven in de 19e en vroege 20e eeuw ervaren, met historische gebouwen, ambachtelijke demonstraties en interactieve activiteiten voor jong en oud.

In Tongeren wacht het Gallo-Romeins Museum om je mee terug te nemen naar de tijd van de Gallo-Romeinse beschaving. Bewonder archeologische vondsten en leer over het dagelijks leven in het oude Rome via boeiende tentoonstellingen en activiteiten.

Voor een dag vol plezier en ontmoetingen met je favoriete Studio 100-personages is een bezoek aan Plopsa indoor in Hasselt een uitstekende keuze. Met een overdekt park vol attracties, shows en speelzones, is er voor ieder wat wils, ongeacht het weer.

En tot slot, voor een dosis adrenaline en spanning, is Bobbejaanland in Lichtaart dé bestemming. Dit pretpark biedt een scala aan spannende attracties, van achtbanen tot waterattracties, en zorgt voor een onvergetelijke dag vol avontuur voor het hele gezin.