Overzicht

Natuur

Ontdek alles wat de natuur rondom camping Hengelhoef te bieden heeft tijdens een wandel- of fietstocht.  Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de vele visvijvers en bossen die zich bevinden in de buurt van het camping.

In Nationaal Park Hoge Kempen word je omringd door uitgestrekte bossen, weidse heidevelden en heldere vennen, perfect voor een wandeling of fietstocht. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de flora en fauna die dit beschermde gebied herbergt, van zeldzame orchideeën tot zelfs edelherten.

Vlakbij ligt ook het Natuurreservaat De Teut, een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Hier vind je een afwisselend landschap van heide, bossen en vennen, waar je in alle rust kunt genieten van de natuurpracht om je heen. De uitgestrekte open vlaktes bieden adembenemende vergezichten en laten je even helemaal ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven.

Verderop ligt het Natuurreservaat Tenhaagdoornheide, een gebied dat bekend staat om zijn unieke biodiversiteit en bijzondere landschappen. Maak een ontspannen wandeling langs de kronkelende paden en ontdek de verstilde schoonheid van dit natuurgebied, waar elke bocht weer een nieuwe verrassing biedt.

Natuurreservaat De Maten , gelegen nabij Genk, is ook een bezoek waard. Dit moerasgebied herbergt een overvloed aan vogels, waaronder zeldzame soorten zoals de blauwborst en de roerdomp. Met zijn rustige waterwegen en rietkragen is De Maten een ideale plek voor vogelliefhebbers en natuurfotografen om te genieten van de serene schoonheid van het wetlandlandschap.