Overzicht

Stedentrip

Deze steden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken!

Genk, in Belgisch Limburg, biedt een mix van industrieel erfgoed en levendige cultuur. Het C-Mine complex, een voormalige mijnsite, is een cultureel hoogtepunt met kunst en design. Natuurliefhebbers zullen genieten van het Nationaal Park Hoge Kempen, met bossen en vennen om te verkennen. Vergeet niet te proeven van de lokale gerechten en bieren. 

Hasselt, Limburg's hoofdstad, betovert met historische pracht en levendige winkelstraten. Bewonder de Sint-Quintinuskathedraal en ontdek de jenevertraditie in het Jenevermuseum. Vergeet niet te shoppen in boetiekjes en te proeven van lokale jenever en speculaas.

Maastricht, een van Nederland's oudste steden, charmeert met pleinen, kerken en steegjes. Het Vrijthof is een must-see met terrasjes en de imposante Sint-Servaasbasiliek. Verken de ondergrondse grotten voor een fascinerend inzicht in de geschiedenis. Culinaire liefhebbers genieten van Michelin-sterrenrestaurants en gezellige eetcafés.

Sittard, aan de grens van Nederland en Duitsland, is een stad vol historie en charme. Verken het historische stadscentrum met prachtige kerken en pittoreske pleinen, zoals de gotische Sint-Petruskerk. Het Kasteelpark Born biedt een ontspannen dagje uit met een kasteelruïne en dierentuin. Cultuurliefhebbers kunnen het hele jaar door genieten van diverse evenementen en festivals, van muziek- en kunstfestivals tot ambachtsmarkten.